Hyaluronzuur Fillers

Een jong gezicht ziet er symmetrisch uit. Schematisch kan men in het gezicht een ‘V’ vorm zien. Door de beschreven verouderingsprocessen verplaatsen de huid en onderliggende vetstructuren zich. In het begin zien we dunne huidlijntjes, met de tijd ontstaan er diepere lijnen en lijkt de huid overvloedig te worden. De eerste duidelijke tekenen zijn het verzakken van het ‘middengezicht’. De wangen verzakken langzaam en aan de kaaklijn ontstaan onregelmatigheden. Hierdoor draait het V-Effect om, de kaak wordt breder. Men spreekt wel van de ‘triangle of youth’ ten opzichte van de ‘pyramid of age’.

Als we ouder worden, verandert er van binnen van alles. En dat zie je ook aan het gezicht: we krijgen rimpels, de huid wordt slapper en de vorm van het gezicht verandert. Door het verdwijnen van botmassa vallen de wangen wat in, de kaaklijn verslapt en ook een fronsrimpel, hangende oogleden en gezakte wenkbrauwen zijn mede een gevolg van veranderende botten. Door het krimpen van het bot boven de neusbrug en van het bot bij de wenkbrauwboog wordt de huid op die plek een maatje te groot. Omdat ook de bovenkaak en het bot rond de neus krimpt, wordt de bovenlip iets langer, zakt de neus en wordt de neus-lippenplooi dieper. Tegelijkertijd verliest het gezicht onderhuids vet en spiermassa. Er ontstaat dus ruimte, waardoor de huid niet meer strak om het gezicht spant. Uiteindelijk zullen dynamische rimpels statisch worden als deze niet zijn behandeling met Botuline Toxine. Dat wil zeggen dat de lijntjes ook in rust blijvend zichtbaar zijn. Gevolg: de eerste plooien en rimpels dienen zich aan.

Toch zijn het niet zozeer de rimpels, maar de veranderende contouren die het gezicht een oudere uitstraling geven. Het hele gezicht valt een beetje in. Daardoor ontstaan schaduwen en verliest het gezicht zijn jeugdige, vloeiende en vollere rondingen.

De behandeling

De plekken waar het gezicht volume heeft verloren, kunnen worden opgevuld met veilige, tijdelijke fillers. De arts brengt daarmee de jeugdige contouren van het gezicht weer terug zonder dat het resultaat onnatuurlijk is. Omdat de fillers tijdelijk zijn, moet de behandeling worden herhaald. In het algemeen blijft het resultaat, afhankelijk van de locatie waar de filler is geplaatst, tot 18 maanden zichtbaar.

Bij Beauté Clinique wordt gewerkt met fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een biologisch afbreekbaar product dat van nature in ons lichaam voorkomt. De filler bestaat uit een heldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd om de vorm en structuur van de gezichtshuid te verbeteren. Bij Beauté Clinique wordt gewerkt met het bekende en gerenommeerde merk Restylane van Galderma.

Filler injecties kunnen worden toegepast om verschillende soorten rimpels te vervlakken zoals de lachrimpels, marionetlijnen en voorhoofdsrimpels. Ook worden de injecties toegepast om het volume te vergroten of de structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de lippen, de wangen en jukbeenderen, kaak of kin.

De resultaten van een filler behandeling zijn wel langdurig maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Afhankelijk van het behandelde gebied en gebruikte filler kan het effect tot wel 18 maanden aanhouden.

Normale en mogelijke bijwerkingen na een filler behandeling zijn roodheid, zwelling, pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid op het behandelde gebied. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van een of twee weken.

U kunt niet worden behandeld met Botuline Toxine of Hyaluronzuur Fillers bij:

  • Zwangerschap en het geven van borstvoeding
  • Als u jonger bent dan 18 jaar
  • Huidaandoeningen zijn in het te behandelen gebied
  • Gebruik van bloedverdunners (in overleg met arts)
  • Infectie in het te behandelen gebied